пятница, 5 сентября 2008 г.

обман

В даний час досить нелегко знайти квартиру, відповідну за ціною і обстановкою нашим запитам. Не квапитеся радіти, якщо ви знайшли оголошення про те, що задається квартира вашої мрії. Тут, як в е р б будь-якому бізнесі, пов'язаному з грошима є свої шахраї, які не упустять випадку запрацювати на вас грошенят. Я хочу вам розповісти про способи махінацій, що найчастіше зустрічаються, з квартирами.

Спосіб перший: телефонне шахрайство

Повідаю реальну історію телефонного шахрайства. Вирішив один хлопчина зі своєю дівчиною винайняти квартиру. Шукав, шукав він квартиру по оголошеннях в газеті і нарешті знайшов більш ніж відповідний варіант. Ціна маленька, квартира в центрі міста, на тривалий термін, без посередників, загалом, як здавалося, повезло.
Телефонное мошенничество Зібрався вже він зустрітися з господарем квартири, а господар йому давай розповідати свою жалісну історію. Мовляв, сидить він у в'язниці, за злочин якого не здійснював, раніше квартиру за нього здавала його сусідка, а йому лише гроші передавала, але тепер сусідка переїжджає і йому потрібно самому якось крутитися. Домовилися вони, що хлопчина у в'язницю до цього дядечка приїде і як хабар за те, що його пропустять не в призначений день відвідини, купить дорогу горілку. Дядечко сказав, що всі документи на квартиру надасть, і узяв у хлопчини дані паспорти, аби пропуск у в'язницю йому оформили. Приїхав хлопчина в призначений час дзвонить дядечкові, а той говорить, що трохи припаде зустріч відкласти. Через деякий час він говорить, що тюремник зажадав купити декілька карт різних операторів, і декілька упаковок сухих дріжджів, хлопчина купив все це, і продиктував коди для активації карт. Як і очікувалося, після цього зустріч перенеслася на завтра, а завтра на дзвінки дядечко не відповідав.
Хлопчина вирішив налякати дядечка і послав йому смс, що якщо не повернете гроша, я в міліцію піду. Дядечко тут же передзвонив, чутно було, що він знаходиться на вулиці, а ні в не якій в'язниці, і пообіцяв заявитися на місце прописки хлопчини раніше, ніж той встигне пікнути. Природно хлопчина ні в яку міліцію не пішов, тому що за себе не так страшно як за рідних, які живуть з ним в одній квартирі.
Мірсоветов хотів би відзначити, що як би не вочевидь здавалося шахрайство, коли пропонуються привабливі умови знімання квартири – ми часто можемо попастися на такий прийом. А наслідки виявляються досить сумними.

Спосіб другий: рієлторське агентство на один день

Схема даного шахрайства з квартирою виглядає таким чином.
Приходить людина в рієлторське агентство з приводу квартири, що цікавить його. Ріелтор при нім дзвонить власникові квартири і призначає зустріч наступного дня, раніше власник просто не може зустрітися. Ріелтор просить залишити в заставу свою долю за квартиру це звичайно 50% від вартості оренди за один місяць, людина залишає, отримавши на руки документи про сплату ним суми, що гарантують повернення сплаченої суми в разі відмови від квартири.
Наступного дня до телефону природно ніхто не личить, а офіс або порожній, або там знаходиться вже зовсім інша фірма. Така схема шахрайства діє рідко, тому що може не окупати себе, якщо у шахраїв в основному немає людей, які могли б надати їм офіс на один день за невелику ціну. Але проте і цей спосіб не можна виключати.

Спосіб третій: Хто перший заплатить

Мошенничества при съеме квартирыІ хоча цей спосіб шахрайства з квартирою багатьом відомий, все ж Мірсоветов ще раз згадає про нього. Не дивлячись на популярність цього способу в житті, багато стикаючись з цим шахрайством вперше, навіть не підозрюють про те, що можуть залишитися обдуреними.
Для здійснення цього способу шахрайства чоловік винаймає квартиру подобово, оглядає її, потім розміщує оголошення, що здає квартиру. Шахрай може представитися як ріелтером, так і власником квартири. Він призначає зустріч в один день з як можна великою кількістю людей з невеликим інтервалом між людьми, а то і в один час. До того дня знову винаймає квартиру. Приходять люди дивитися цю квартиру, і кожному говориться приблизно один і той же текст на подібність: «Люди, які дивилися квартиру до/после вас, теж хочуть її зняти, але ви мені більше сподобалися, тому якщо ви заплатите гроші зараз, то можете заїжджати в квартиру хоч завтра».
Люди платять гроші, отримують на руки договір про оренду, а незрідка і ключі від квартири, якщо шахраєві вистачає тих грошей, які він отримав від однієї обдуреної людини. Що далі відбувається всім вже зрозуміло.

Як вберегтися від шахраїв

Мошенничества при съеме квартиры Ніколи не віддавайте грошей за «кота в мішку», не купуйте жодних карток, нікуди і нікому не перераховуйте гроша.
Пам'ятаєте, що низьку ціну за хорошу квартиру не призначить ніхто – вас це відразу повинно насторожити.
Ніколи не давайте свої паспортні дані незнайомим людям, оскільки вам можуть почати загрожувати і надалі тягнути з вас гроші.
Почувши щонайменше нестикування в розповіді власника квартири або ріелтора, якщо є хоч щонайменші підозріння шахрайства – відразу відмовляйтеся від пропонованої вам квартири.
Якщо власник квартири пообіцяв здати квартиру саме вам, але його телефон постійно зайнятий, значить, він домовляється ще з кимось. Для перевірки Мірсоветов радить попросити знайомих подзвонити на його номер і спробувати винайняти квартиру. Якщо і вашим знайомим він почне пропонувати квартиру, не сказавши, що у нього вже є покупці – це вже явна ознака шахрайства.
Телефонні шахраї майже ніколи не беруть трубку, якщо їм дзвонять з міських номерів, вони уникають ріелторів і бояться міліції.
Якщо ваша зустріч постійно переноситься, то і це повинно вас насторожити.
Краще винаймати квартиру через рієлторські агентства, причому перевірені, через яких знімали квартири ваші друзі, знайомі, родичі, аби напевно знати, що вас не обдурять. Ви заплатите один раз ріелтору, зате потім будите ще довго жити спокійно.

Комментариев нет: